News

Ziua Eroilor! A fost evitată cu succes o tragedie!

Datorită măiestriei unui pilot al armatei americane, precum și datorită unei foarte bune intuiții din partea polițiștilor români, a fost evitată în ultimul moment o mare tragedie!

În cadrul unui exercițiu aerian de antrenament realizat în România, un elicopter al armatei americane  de tip Black Hauwk, a aterizat forțat astăzi în nordul Bucureștiului chiar în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle. Acesta survola împreună cu alte cinci elicoptere zona respectivă. Este vorba despre un zbor de pregătire pentru parada aeriană organizată cu ocazia Zilei Aviației, în data de 20 iulie 2021.

WhatsApp Image 2021 07 15 at 11.26.40
Trecătorii au rămas înmărmuriți. Un elicopter într-o intersecție nu vezi nici într-o viață de om!

Din fericire, nu au existat victime și nici pagube materiale importante! După ce a pierdut brusc din altitudine chiar deasupra Pieței Victoria, acesta a reușit să se redreseze cu succes deasupra Bulevardului Aviatorilor. Au fost doborâți doar doi stâlpi din acea zonă în timpul coborârii. Pilotul american a reușit extrem de bine să evite incidente foarte grave care se puteau solda cu mulți răniți sau pierderi de vieți omenești, pagube materiale sau explozii.

WhatsApp Image 2021 07 15 at 10.49.51
Șoferii din imagine au trăit momente de cumpănă...

Foarte inspirată a fost și intervenția rapidă a ofițerilor de la Poliția Rutieră din București, care au oprit imediat circulația în acea zonă extrem de aglomerată, sesizând pericolul de prăbușire în timp util.

Black Hawk este un model important de elicopter de transport al armatei americane. Acest model a fost folosit în operațiunile militare americane din Afganistan,  Irak sau Somalia. Reprezentanții Ambasadei SUA în România au anunțat deja că lucrează împreună cu partenerii din țara noastră pentru a rezolva problemele apărute.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *