Vindeau droguri pe un grup privat de Telegram
Susțineți un proiect editorial independent!O grupare de traficanți care folosea o aplicaţie criptată de comunicare și alimenta cu droguri piața din România, prin intermediul unor subdealeri, a fost destructurată de polițiștii de la antidrog.

O grupare de traficanți care folosea o aplicaţie criptată de comunicare și alimenta cu droguri piața din România, prin intermediul unor subdealeri, a fost destructurată de polițiștii de la antidrog.
Sunt doar frânturi din conversațiile purtate pe Telegram. De aci a început și ancheta polițiștilor de la antidrog.

Liderul care coordona întreaga activitate criminală se ascundea într-un sat din judeţul Dâmboviţa. Nu se întâlnea niciodată cu clienţii, ci doar negocia procurarea drogurilor din străinătate, în mare parte, din Spania. În fiecare mare oraş avea câte 2-3 sublocotenenți care împărţeau zonele de distribuție.

Pentru a fi invitat în Grupul VIP de Telegram, trebuia mai întâi să fii identificat de către un membru al staff-ului. Verificarea se făcea pe bază de recomandare: fiecare nou abonat trebuia să fi fost recomandat de un client care a efectuat cel puţin o tranzacţie prin intermediul grupului.

Apoi, dacă trecea de filtrele de securitate, contacta pe unul din distribuitorii de pe această platformă și era îndrumat către cel mai apropiat dealer local, în funcţie de localitate, tipul de drog solicitat şi alte criterii stabilite la momentul interacţiunii.

Peste 11.000 de elevi și studenți au ajuns în acest grup, iar în urma descinderilor, 13 traficanți de droguri au fost reținuți.

Christian Sabbagh Administrator
Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
follow me
Articole recente
Ultimele articole

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here