Anchete

Suntem cu ochii pe voi” nu e un simplu motto. Descinderi la clanul Vancică din Capitală

“Suntem cu ochii pe voi” nu e un simplu motto. Este o realitate. În timp ce opinia publică urmărea transmisii în direct, de la priveghiul lui Pian, într-un alt colț al Capitalei, Poliția Română destructura o amplă rețea mafiotă. Infractori, extrem de periculoși, care au angajat chiar asasini ca să-i lichideze pe cei care le stăteau în cale, inclusiv polițiști. Nu mai fac referire la mine și la familia mea, m-aș victimiza prea mult!

Poliția Română a declanșat un război nemilos împotriva clanurilor care vor să dețină supremația în capitală. În timp ce presa era preocupată să difuzeze imagini de la priveghiul lui Pian, în București, o  altă grupare, extrem de periculoasă, era în vizorul anchetatorilor. E vorba de clanul Vancică,  implicat de-a lungul timpului în numeroase răfuieli armate. Membrii acestei grupări ajunseseră să angajeze mercenari din rândul grupării Sportivilor, cărora le-au dat bani să cumpere arme și să le folosească împotriva celor din clanul  Cămătarilor.

Bucureștiul a fost scena unor razboaie sângeroase, care au culminat cu incidentul armat din data de 7 noiembrie 2012, produs în Popești-Leordeni, în urma căruia un apropiat al lui Roșca a fost împușcat îm plămăni cu un pistol cu gaze modificat pentru a trage cu bile din plumb.

Un alt incident violent a avut loc la 15 iulie 2012, la restaurantul Riviera din sectorul 4, unde mai mulți membri ai grupării Sportivilor s-au bătut cu cei ai Cămătarilor. În timpul scandalului, un bărbat a fost împușcat în fața clienților.

WhatsApp Image 2020 08 09 at 22.44.00 1
La percheziții au fost descoperite mai multe arme, inclusiv acest pistol, culmea, unul din membrii clanului avea și autorizație, eliberată în urmă cu mulți ani.

În 15 octombrie 2012, în jurul orelor 00.50, pe strada Pridvorului din sectorul 4, a avut loc un nou scandal între oamenii celor două grupări, în timpul căruia s-au folosit arme de foc și bâte.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts