Actualitate

Poliția Română a dat lovitura în achiziția de armament. Pistolul Beretta PX4, cumpărat la jumătate din prețul de piață. Armele sunt asamblate în România!

După 46 de ani, Poliţia Română a reușit să demareze procedura de achiziție a unui număr de 25.000 de pistoale Beretta PX4 Storm, de calibru 9 x 19 mm și 1.000.000 de cartușe, la un preț care bate orice concurență, respectiv 1.630 de lei/pistol și 0,75 bani/ cartuș, pentru dotarea exclusivă a polițiștilor de la ordine publică și rutieră. Armele sunt asamblate în România, la Romarm, la jumătate din preţul pieţei comerciale.

Beretta PX4 Storm este un pistol de ultimă generație, cu siguranță ambidextră, șină picatinny – pentru atașarea unei lanterne tactice sau altor accesorii (camera video, laser etc) și țeavă rotativă. Spre deosebire de pistolul Carpați, fabricat în anul 1974, în al cărui încărcător intrau doar 6 cartușe, calibru 7,65 mm, noul pistol, aflat de astăzi în dotarea Poliției Române, are o capacitate de 17 cartușe, și, ca mai toate armele moderne, are manșonul din polimer, vine cu 3 gripuri diferite, pentru a se mula perfect în mâna trăgătorului.

Iată care e diferența vizuală între un Carpați, model 1974, calibru 7,65 și un Beretta PX4 Storm, calibru 9X19 mm

Costul unui pistol Beretta PX4 Storm, pe piața internaționlă, începe de la 700 de euro.

 

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts