Counterterrorism

Nu gloanțele care șuieră pe lângă ureche te călesc în viață, ci când le simți în vesta antiglonț!

Stai în fața plutonului și cineva trage în farfuria de porțelan, lipită de vesta antiglonț. Puține forțe speciale din lume recurg la un astfel de exercițiu, care depășește orice barieră a limitelor umane. Nu e magie, nici trucaj, ci o tehnică de luptă antiteroristă. Are rolul de a te pregăti psihic, de a te face să ai încredere oarbă în cel de lângă tine, să te înțelegi cu partenerul tău dintr-o singură privire! Pentru prima dată, aceste imagini au devenit publice în cadrul emisiunii finului meu, Madalin Ionescu, pe vremea când lucra la Kanal D!

Un exercițiu în care am vrut să arăt, prin experiența unui jurnalist, ce înseamnă să-ți păstrezi calmul în condiții de maximă presiune nervoasă, să dovedesc de ce e important să ai încredere deplină în cel lângă tine, lunetistul care va trage în centrul farfuriei de porțelan, lipite de vesta antiglonț. O simplă mișcare nesăbuită, o ezitare, m-ar fi costat viața. De aici, apare o chimie inexplicabilă, între tine și cel din jurul tău. O încredere oarbă între doi camarazi, care pot deveni ținte sau țintași!

Brigada Antiteroristă a SRI este o unitate de elită a statului român. Luptătorii BAT intervin doar în situații critice, precum luări de ostatici, atacuri teroriste etc. În această structură secretă, nimieni nu poate fi încadrat pe pile, relații, nepotisme. Singurele recomandări sunt îndemânarea, inteligența, curajul, onestitatea, patriotismul!

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts