Actualitate

VIDEO Infractori români periculoși, extrădaţi în SUA. Pentru ei a fost trimis un avion special!

  • Doi români care au comis infracțiuni internaționale au fost extrădați în SUA.
  • Luigi Cristinel Popescu este cercetat pentru trafic internațional de persoane
  • Andrei Răzvan Rusu este cercetat pentru infracțiuni cibernetice și furt de identitate

 

Primul, Luigi Cristinel Popescu era capul unei rețele de trafic înternațional de persoane, care a racolat sute de romi și i-a trimis apoi la cerșit în SUA, Mexic și Canada. Infractorul, cunoscut în lumea interlopă sub porecla de “Luis”, a fost arestat, la finalul lunii iunie, de Curtea de Apel Craiova, la solicitarea Tribunalului Districtual al Statelor Unite ale Americii. Ancheta DIICOT a dezvăluit cum sute de rromi au migrat ilegal în Statele Unite ale Americii și Canada. Totul a început în urmă cu 7 ani, când procurorii DIICOT din Craiova anunțau destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, „specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada“.

În urma descinderilor, au fost ridicaţi Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, care au şi fost arestaţi preventiv o zi mai târziu. Alţi doi suspecţi – Daniel Rădulean şi Luigi Cristinel Popescu – au primit mandate de arestare preventivă în lipsă.

3 2 1024x567

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului ar fi obţinut venituri de peste un milion de euro din racolarea, transportarea şi înlesnirea trecerii frontierei a peste 600 de romi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, dintre acestea un număr de aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriul SUA.

Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic şi ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York.

Potrivit DIICOT, cei care nu puteau plăti integral sumele de bani pretinse de către învinuiţi, erau obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor.

La 25 octombrie 2019, Tribunalul Districtual al Statelor Unite ale Americii – Districtul de Sud al Statului California a emis un mandat de arestare pentru „Luis”, iar luna trecută, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a cerut admiterea cererii de extrădare a lui.

2 3 1024x569

Al doilea român extrădat în SUA, se numește Andrei Răzvan Rusu și este cercetat pentru infracțiuni cibernetice și furt de identitate, toate comise la nivel internațional.

Potrivil legilor americane, cei doi români riscă să fie condamnați pe viață!

 

 

Imagini de la extrădarea celor doi români

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts