Actualitate

Val de scumpiri peste România în 2024

Începând cu 1 ianuarie 2024, românii se vor confrunta cu o serie de scumpiri, majoritatea cauzate de reformele fiscale și măririle de taxe și impozite.

Mesele la restaurant și dulciurile

woman eating galette meal at the restaurant in fra 2022 04 06 04 51 08 utc scaled

Se așteaptă ca prețurile meselor în oraș să crească. De asemenea, TVA-ul pentru dulciuri va crește semnificativ, de la 9% la 19%, influențând astfel prețul acestor produse​​​​.

Produsele cu zahăr, tutun și alcool

bottles of wine on display in delicatessen 2021 08 26 16 13 01 utc scaled

Va fi o creștere a prețurilor pentru produsele care conțin zahăr, precum și pentru tutun și alcool. Aceste scumpiri sunt parte a unor ajustări mai largi în politica fiscală și sunt menite să acopere deficitul bugetar​​​​.

Locuințele

construction crane lifts heavy cement blocks at a 2022 11 08 08 54 59 utc scaled

În sectorul imobiliar, va exista o creștere a TVA-ului pentru locuințe, de la 5% la 9%. Acest lucru va duce la o creștere considerabilă a costurilor pentru cumpărarea unei locuințe, cu până la aproape 5000 de euro în plus​​.

O varietate de alte produse și servicii se vor scumpi, de asemenea, ca urmare a majorării cotei TVA și a introducerii de noi taxe. Aceasta va afecta o gamă largă de bunuri și servicii utilizate de consumatori​​.

Aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra cheltuielilor cotidiene ale românilor, influențând puterea de cumpărare și posibil și stilul de viață.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *