Actualitate

Uzina Ford de la Craiova și-a reluat producția

Gigantul producător de automobile și-a redeschis în această dimineață porțile. Este un proces pe etape, iar muncitorii vor lucra într-o singură tură, de la 8 dimineața, până la 16.  

Doar jumătate din totalul de 6000 de muncitori revin însă la muncă, nu fără să respecte o serie de reguli impuse de reprezentanții fabricii, pentru a evita răspândirea Covid-19.

La fiecare poartă de acces vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii pentru a identifica persoanele care au febră. De asemenea, fiecare angajat va purta obligatoriu mască de protecție furnizată de companie, dar și vizieră, în sectoarele de lucru unde distanțarea socială nu poate fi respectată.

Compania a pus la dispoziția angajaților 20 de autobuze, cu 8 mai multe decât numărul inițial, pentru ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%. În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult două persoane într-o maşină: şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.

Reprezentanții companiei mai anunță că vor produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui purtate de oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei.

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic începând de pe data de 19 martie 2020, iar pe parcursul acestei perioade beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts