Editorial

Un război contra terorismului nu se poate duce plângând pe umărul călăilor!

O pandemie apărută de nicăieri a lovit omenirea și a creat haos: oameni rămași fără locuri de muncă, șomaj, falimente, decese cauzate de un virus asemănător gripei. Am ajuns să avem atâtea probleme încât nu ne mai interesează ce se petrece în jurul nostru.

Într-un colț de lume, mai exact în Kabul- Afganistan, teroriștii au atacat, ieri, o maternitate. Au ucis ființe nevinovate, care nu se puteau apăra.

Lumea civilizată întotdeauna a condamnat aceste atacuri barbare, venite din partea unor diavoli, nu oameni, dar s-a rezumat doar la niște simple declarații.

Când America a declanșat Războiul contra terorismului, când a înființat închisorile secrete, aceeași lume civilizată a condamnat inițiativa, spunând că tortura trebuie interzisă, că și teroriștii au dreptul la siguranță și la libertate, la respectarea vieții private, la recurs.  

Total de acord, și eu consider că fiecare ființă trebuie să beneficieze de aceste drepturi. Vă dau timp să analizați această poză: o mamă își ține pruncul în brațe. Parcă dorm… dar lucrurile nu stau deloc așa. Sunt două victime, ucise fără vreo remușcare!

Pun o întrebare legitimă, aceste ființe nevinovate nu aveau dreptul la viață, la siguranță, la protecție ?  Și câte alte sute de mii ca ele…

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts