International News

Un prezentator de televiziune a fost asasinat!

Incident șocant în Afganistan: un prezentator de televiziune celebru în țara sa a fost găsit mort în mașină, fiind împușcat de atacatori necunoscuți.

Nimat Rawan, fost prezentator de știri la ToloNews, cel mai mare post de televiziune privat din Afganistan, care lucra în prezent pentru Ministerul de finanțe din Afganistan, a fost ucis în orașul sudic Kandahar, au declarat oficialii provinciali, potrivit Reuters. Crima a avut loc în contextul creșterii violenței în întreaga țară pe fondul retragerii trupelor americane și aliate.

Nicio grupare locală nu și-a asumat responsabilitatea până acum, însă oficialii guvernamentali și puterile occidentale dau vina pe talibani.


Multe crime asemănătoare au avut loc în ultimele luni, vizând adesea jurnaliști, activiști ai societății civile, oficiali guvernamentali și judecători. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat că grupul militant se află în spatele împușcării fostului jurnalist.


Statele Unite au început să-și retragă forțele în baza unui acord încheiat cu talibanii în discuții anul trecut, deși a fost ratat termenul de retragere stabilit la 1 mai.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *