News Police Story

Un polițist ucis în misiune, uitat de conducerea MAI. La mormântul lui au venit doar 2 polițiști

Doi ani au trecut de la uciderea polițistului Cristian Amariei, de la IPJ Timiș. La mormântul acestui erou, împușcat mișelește, în data de 2 iunie, 2019, de un infractor periculos, au fost prezenți doar doi polițisti, Valer Kovacs si colegul lui de echipaj, Alin Mihălceanu. Ei au străbătut peste 100 de km cu motocicletele, ca să-l comemoreze.

politist impuscat
Polițistul Cristian Amariei a murit ca un erou, în timp ce urmărea un infractor periculos. A fost împușcat de mai multe ori.

Cristi, dragă, în afară de mine și de colegul meu, niciun reprezentant al Poliției nu a fost prezent. Era o liniște apăsătoare, câteva candele aprinse la mormânt și atât… Auzeai doar greierii și lăcustele din cimitir, a declarat Valer Kovacs, liderul regional al Sindicatului DECUS.

kovacs Valer

Indiferența șefilor din MAI a fost taxată imediat de polițistul Valer Kovacs. Revoltat, el a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj acid la adresa superiorilor săi. 

Ieri, s-au implinit doi ani de cand colegul nostru Cristian Amariei, căzut la datorie cu o relicvă de pistol în mână, într-un sistem “bolnav” în care domină promovarea obedienților și corupților.Ieri, nu am văzut pe nici un site al Poliției Române sau Ministerului Afacerilor Interne nici măcar o poză sau un mesaj, în semn de recunoștință pentru viața acestui om, care a servit patria până în ultima lui zi. Fără cuvinte…

Ionel Marcel Lepa, interlopul care l-a împuşcat mortal pe polițistul Amariei, la Izvin (Recaş), a fost prins după două zile, într-o casă din comuna Remetea Mare, Timiş. Urmăritul dormea cu pistolul la brâu și avea glonț pe țeavă.

urmarit general
Momentul în care Ionel Marcel Lepa este capturat

Prinderea asasinului, AICI

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *