Actualitate

Un înalt responsabil al grupării Jaïch al-Islam arestat în Franța

Cum a ajuns în Europa ? Ce breșe de securitate au existat ?

Fostul purtător de cuvânt al grupării Jaïch al-Islam, Majdi Moustapha Naameh,  cunoscut sub numele de războinic “Islam Allouche”, a fost arestat, zilele trecute, în Franța, pentru crime împotriva umanității.

Suspectul, în vîrstă de 32 de ani, a locuit o perioadă în Turcia, fiind student la Universitatea din Istanbul.  La începutul anului, prin nu se știe ce împrejurare, a ajuns în Ungaria și, ulterior, a intrat pe teritoriul Franței cu o viză de student.

Majdi Moustapha Naameh este un fost căpitan al forțelor armate siriene, care a defectat în 2012 și s-a alăturat grupării Jaïch al-Islam.

Jaïch al-Islam se numără printre cele mai violente mișcări armate care operează în Siria. Gruparea este cunoscută, în mod special, pentru faptul că a participat la masacrul din Adra, unde  32 de sirieni creștini, alawiți și druzi au fost uciși cu focuri de arme automate sau decapitați.

În 2015, mai mulți soldați ai regimului  Bashar al-Assad, luați prizonieri de Jaïch al-Islam, au fost încuiați în cuști și folosiți ca scuturi umane pentru a descuraja Damascul să lovească zona în care opera gruparea.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts