News

Un copil a murit sub ochii surorii, victimă a birocrației românești

O tragedie de proporții a avut loc în Podu Iloaiei, județul Iași, unde un copil de numai 11 ani, și-a pierdut viața în timp ce traversa calea ferată în drum spre școală. Incidentul s-a petrecut sub ochii îngroziți ai surorii sale de 13 ani și ai unei vecine, ambele martore la momentele de coșmar.

tren copil 3
O tăcere apăsătoare s-a lăsat pe șina de cale ferată...

Microbuzul școlar, care ar fi putut să-i transporte în siguranță pe elevi, vine rar, după cum spun locuitorii. Copiii, grăbindu-se să nu întârzie la ore, au ales să traverseze calea ferată, neștiind de pericolul care îi pândea. Un marfar staționat le-a blocat vederea, iar în momentul în care au trecut printre vagoane, pe cealaltă linie circula un alt tren.

tren copil 1
Polițiștii fac cercetarea la fața locului.

Mecanicul trenului Timișoara-Iași, cel care a sunat la 112 după ce a reușit cu greu să oprească locomotiva, este devastat de cele întâmplate. ‘Nu știm… Suntem terminați! L-am văzut acolo… Nu știu!’, a declarat acesta, sugerând că singura soluție ar fi un pod sau un tunel subteran pentru a preveni astfel de tragedii.

Părinții și localnicii sunt în stare de șoc, exprimându-și furia și durerea în fața unei infrastructuri care le pune viața în pericol, zi de zi. Microbuzele școlare sunt insuficiente, iar lipsa unei pasarele peste calea ferată în zonă este un pericol constant.

tren copil 3
Un copil de 11 ani, n-a mai ajuns astăzi la ore.

Această dramă ridică întrebări serioase despre responsabilitatea autorităților și despre cât de mult contează viața unui om în fața birocrației. Părinții sunt în doliu, comunitatea este șocată. Tragedia  din PODU ILOAIEI, JUD. IAȘI aduce în prim-plan întrebări urgente și dureroase despre responsabilitatea și prioritățile autorităților locale. Se  cer răspunsuri rapide: Cine este responsabil pentru siguranța copiilor noștri? Până când vor mai fi ignorate cererile de îmbunătățire a infrastructurii urbane în zonele frecventate de copii?

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *