Special

Tu vorbești cu copilul tău despre ce face pe internet?

Alina e o fată de 15 ani, pre-adolescentă, care își petrece cam tot timpul online. În mediul acesta are își are “prietenele” și idolii, tot în mediul acesta are parte și de “prima iubire”…

Din păcate, lucrurile nu sunt ceea ce spera sau visează ea. Din fericire, finalul este unul fericit!

Alina are câteva prietene pe care nu le cunoaște personal, doar vorbesc online. Prietenele ei au deja iubit pe internet și o încurajează și pe ea să își caute “jumătatea virtuală”.

Așa se face că Alina a început să vorbească cu mulți băieți, pe care nu îi cunoaște, dar pe care îi alege în funcție de poză de profil și postările acestuia. Problema este că cei cu care a discutat până acum erau mult prea imaturi, cu glume pe care nu le putea înțelege, pasionați de jocuri și nicidecum interesați de a forma o relație online cu o fată.

Într-o zi însă, un tip drăguț, Andru, începe o conversație cu ea, din senin. După un scurt “bună, ce frumoasă ești!“, Alina deja avea o sclipire în ochi.

I-a verificat profilul, avea poze mai multe, postări mișto legate de trendurile actuale, părea un puștan de maxim 17 ani, galant, frumos, deștept și matur…

Tu vorbești cu copilul tău despre ce face pe internet?

Niciodată nu e prea târziu.

Rămâi aproape! Lucrăm deja la episodul 2.

Prin acest demers intenționăm conștientizarea în rândul părinților a riscurilor la care își expun copiii, voluntar sau nu, atunci când navighează pe internet.

O campanie Christian Sabbagh & Observatorul Prahovean

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *