Counterterrorism

Tragedie în Israel: eroul care a neutralizat doi teroriști, împușcat din greșeală

În urma unui tragic incident petrecut joi în Ierusalim, Yuval Doron Castleman, un cetățean israelian în vârstă de 38 de ani, a fost confundat și executat de forțele de securitate israeliene, după ce acesta a reușit să oprească un atac terorist asupra unui autobuz local. Evenimentul a avut loc într-un moment sensibil, când o încetare fragilă a focului dintre Israel și Hamas părea să atârne de un fir subțire în Fâșia Gaza.

Castleman a intervenit eroic și a reușit să împuște doi teroriști palestinieni din mișcarea Hamas, împiedicând astfel un atac major asupra cetățenilor israelieni. Cu toate acestea, o tragică greșeală s-a produs atunci când forțele de ordine, ajunse la locul incidentului, l-au confundat pe Castleman cu un al treilea atacator, moment în care acesta a fost împușcat mortal.

Yuval
Eroul israelian Yuval Doron Castelman, în vârstă de 38 de ani, care a intervenit cu curaj pentru a stopa un atac terorist la o stație de autobuz din Ierusalim, a fost confundat greșit și executat de forțele de securitate israeliene.

Imaginile publicate pe rețelele sociale, provenite de la o cameră de supraveghere, arată cum Yuval își aruncă arma în momentul în care militarii israelieni se apropie de el, se pune în genunchi cu mâinile deasupra capului și strigă: nu trageți!

ISRAEL PALESTINIAN CONFLICT SHOOTING
Imagini de la locul tragediei

Avocatul și activistul pentru drepturile omului, Benzion Sanders, a denunțat într-un tweet faptul că Aviad Farija, soldatul rezervist responsabil de execuția lui Castleman, nu a fost arestat și că arma sa nu i-a fost confiscată, ridicând întrebări despre posibila imunitate a celor implicați în astfel de incidente.

tweet
Eroare fatală a forțelor de securitate israeliene - Cetățean confundat și executat în locul teroriștilor palestinieni

Pe fondul acestui eveniment, organizațiile pentru drepturile omului avertizează asupra necesității unei abordări mai echilibrate și a respectării drepturilor omului în gestionarea situațiilor tensionate, subliniind consecințele negative ale escaladării violenței și neîncrederii reciproce între comunități. Este un moment în care lumea privește cu atenție la modul în care autoritățile israeliene gestionează această situație delicată și la impactul pe care îl va avea asupra percepțiilor internaționale.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *