Counterterrorism

Timișoara: un fost ofițer irakian producea ilegal arme de foc la o imprimantă 3D

Un bărbat de 46 de ani cu dublă cetăţenie, irakiană şi britanică, a fost reținut după ce a fabricat mai multe arme în vila sa din localitatea Dumbrăviţa, de lângă Timişoara. Percheziții au avut loc și la un asociat al acestuia, deoarece este acuzat că are prototipuri de arme 3D și la alte cunoștințe.

WhatsApp Image 2020 07 08 at 11.01.52

Irakianul este fost ofiţer în armată. În vila sa au fost descoperit echipamente informatice si electronice cu care concepea şi printa armele letale.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul I.G.P.R. și polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, din Timiș, efectuează percheziții într-un dosar penal, în care un bărbat este bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că ar deține ilegal asemenea arme și componente. În cadrul activităților desfășurate de polițiști, pe linia prevenirii și combaterii săvârșirii de fapte care aduc atingere regimului armelor și munițiilor, precum si pentru combaterea traficului ilicit de arme si muniții, sunt efectuate cercetări față de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor – se arată în comunicatul de presă remis de Poliția Română.

WhatsApp Image 2020 07 08 at 11.01.51 1 1

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts