Police Story

Sutele de kilograme de cocaină, descoperite anul trecut la Marea Neagră, aparțineau unui baron al drogurilor, originar din Liban!

La un an după ce pachetele cu droguri au fost aduse de apă, în stațiunea Mamaia, detalii incredibile ies la iveală în dosarul “Cocaina de la Marea Neagră”. Procurorii români, împreună cu cei de la Interpol, au descoperit că un milionar din Brazilia era cel care trimitea “praful alb” în Europa de Vest, cu ajutorul unor traficanți români, ucraineni și sârbi. Întreaga grupare a fost destructurată, după ce o tonă de cocaină a fost scăpată accidental din bărcile de mare viteză.

xJoseph Nour Eddine Nasrallah.jpeg.jpg.pagespeed.ic .SaT2o9fDcc
Joseph Nasrallah, originar din Liban, era cunoscut sub pseudonimul “Sheik”

Baron al drogurilor din America de Sud, așa cum era cândva Pablo Escobar, milionarul libanez, stabilit în Brazilia, era cel care trimitea cocaina pură, extrem de valoroasă, în Europa de Vest, prin intermediul țării noastre.

În urma anchetei s-a aflat că milionarul libanez colecta substanțele de mare risc din Bolivia, Columbia și Peru și le trimitea, din portul brazilian BELEM, cu o navă, până în zona portului Constanța, la 12 mii de kilometri depărtare. De aici, pachetele cu droguri erau preluate de bărci de mare viteză, pe care cărăușii le duceau în Delta Dunării. Apoi, cu tiruri și cu nave pe Dunăre, cocaina ajungea în Europa de Vest.

15 indivizi români, ucraineni și sârbi au fost identificați de anchetatori ca fiind parte din grupul mafiot ce trecea cocaina de milioane de euro prin România. Au cumpărat în Delta 2 bărci de mare viteză, 6 autoturisme, o dubă și 2 pensiuni retrase, unde depozitau pentru scurt timp pachetele cu substanțe interzise. Anul trecut, tocmai cărăușii au avut ghinionul să piardă pe mare jumătate din cantitatea de droguri a lui Sheik, în valoare de 300 de milioane de euro.

Drogurile, legate de mai multe veste de salvare, pluteau pe mare.

Potrivit rechizitoriului făcut public, inculpații se pregăteau să recupereze mai multe tone de cocaină de pe nava ce ajunsese din Brazilia, în apele teritoriale ale României. Drogurile au fost urcate în două bărci de mare viteă, însă una dintre ele, încărcată cu peste o tonă de substanțe interzise, s-a răsturnat în zona Sfântul Gheorghe, din Tulcea. Astfel, pachetele cu droguri au ajuns la mal, în stațiunea Mamaia, dar si la vecinii bulgari, de unde au fost recuperate de politiști.

În octombrie, anul trecut, după o colaborare cu anchetatorii INTERPOL, baronul drogurilor din Brazilia a fost arestat și încarcerat, pentru a treia oară în ultimul deceniu, iar 3,5 tone de cocaină au fost confiscate dintr-o locație de-a sa. Presa din America de Sud susține că supranumitul Sheik își cumpărase o vilă de 40 de milioane de dolari, predominant din marmură, iar una dintre băi urma să fie mobilată cu o cadă de aur, în valoare de 120 de mii de dolari. Moșia lui n-a mai apucat să fie finisată, însă, din cauza problemelor cu legea. Traficantul de droguri, închis în Sao Paolo, a fost condamnat deja la 22 de ani de închisoare.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts