Anchete

Costel Corduneanu, lider al clanului interlop din Moldova, îşi pregăteşte eliberarea condiţionată, la doar 7 luni de la condamnare! Calculele judecătoreşti i-au redus serios pedeapsa!

De la acuzaţii de crimă organizată, la o pedeapsă infimă pentru spionarea calculatorului fostei soţii! Asta s-a ales de dosarul cu infracţiuni grele deschis pe numele temutului interlop Costel Corduneanu. Cel cunoscut ca fiind lider al grupării mafiote ar putea fi eliberat condiţionat acum, după ce abia fusese condamnat la 3 ani de inchisoare, în luna ianuarie a acestui an! Vedeţi imediat cum în matematica justiţiei 1 plus 1 nu fac mereu 2!

Încă din 2010 a început instrumentarea unui dosar mamut. 27 de inculpaţi din clanul Corduneanu au fost trimişi în judecată pentru şantaj, furt, înşelăciune şi constituire de grup infracţional organizat. Arestat preventiv pentru o vreme, Costel Cordnuneanu a privit liniştit desfăşurarea de forţe a procurorilor.

Dintre cei 27 de inculpaţi, 24 au fost achitaţi anul acesta, iar judecătorii au anulat condamnări chiar şi de 10 ani. Dosarul mamut a devenit un fiasco, iar membrii grupării şi-au văzut de afaceri în libertate. Printre ei şi Adrian, zis Beleaua, fratele lui Costel Corduneanu.

Costel Corduneanu a fost trimis după gratii pentru o infracţiune considerată banală în comparaţie cu altele din dosar: a spionat calculatorul fostei soţii prin intermediul unui hacker.

Dar condamnarea de 3 ani s-a topit deja. 14 luni au fost scăzute din pedeapsă pentru că interlopul le-a petrecut deja în arest preventiv începând cu 2010. Alte 8 luni şi jumătate – petrecute după gratii într-un alt dosar, au fost şi ele tăiate din pedeapsă.

Aşa se face că, începând cu data 5 noiembrie, Costel Corduneanu poate cere eliberarea condiţionată – susţin avocaţii, ceea ce înseamnă că se va întâmpla în acelaşi an în care a fost condamnat la 3 ani cu executare. Cu liderul după gratii, afacerile familiei merg mai departe. Le rezumă foarte simplu fratele său, din libertate.

Doar anul acesta, 3 deţinuţi condamnaţi pe viaţă au fost eliberaţi condiţionat. În total, 697 de indivizi au părăsit penitenciarele în primele 6 luni ale anului. Printre ei, 273 de persoane condamnate pentru omor şi 114 violatori.

Vizionează știrea completă AICI

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts