News

SCANDALOS Un activist de mediu este bătut de trei indivizi, chiar în prezența

Urmăriri, blocaje în trafic, mașini distruse și un bărbat bătut crunt, chiar sub ochii unor agenți de poliție.  Sunt imaginile absolut șocante, surprinse de telefonul victimei.

Robert Nițu este un cunoscut activist. El a ajuns în localitatea Săpoca pentru a documenta vânzarea de pui de pe marginea drumului județean. Vizibil iritați, samsarii de păsări l-au urmărit  și au încercat să-l blocheze în trafic, cu mașinile puse de-a curmezișul drumului, moment în care au avut loc mai multe tamponări.

batut de fata cu politia
Pe imagini se vede cum o polițistă înarmată face un pas înapoi

Robert Nițu a cerut ajutorul poliției, prin apel la 112. El le-a spus agenților că abia scăpase de o agresiune și este în continuare urmărit de două mașini. A fost întâmpinat de un echipaj dintr-o comună vecină. Doar că agresiunea a continuat de față cu polițiștii. Pe imagini se vede cum o polițistă, deși înarmată, nu are nicio reacție. Ba mai mult, face un pas înapoi, în timp ce unul dintre atacatori îl lovește sălbatic cu pumnii și picioarele. Speriați, polițiștii au solicitat, la rândul lor, intervenția mascaților.

Atacatorii au fost într-un final prinși în apropierea postului de poliție de la Mărăcineni. În urma incidentului, cei trei agresori au rămas liberi. Inițial, procurorul de caz nu i-a considerat periculoși.

batut de fata cu politia.jpg 1.jpg vin mascatii
Atacatorii sunt reținuți de forțele speciale (SAS)

Ulterior, când imaginile au apărut în spațiul public, Poliția Română a revenit cu un nou comunicat.

În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, a fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, au fost reținuți, pentru 24 de ore, cei trei bărbați, cu vârste de 27 și 44 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei trei bărbați urmează a fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Deși imaginile arătau clar că agenții erau depășiți de situație, reprezentanții Poliției au spus inițial că intervenția a fost una reușită. În cursul serii trecute, mai exact la ora 21.00, au venit cu o nouă precizare.

.

Având în vedere evenimentul din județul Buzău, de ieri, 12 iunie, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

Nu este pentru prima oară când Robert Nițu atrage reacții violente din partea celor pe care îi filmează, uneori într-o manieră insistentă.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *