International

S-a declanșat “Primăvara” americană?

Un adevărat război de stradă are loc în Statele Unite ale Americii. Cu jafuri, clădiri și mașini incendiate. După moartea lui George Floyd, în urma unei arestări în forță, orașele s-au umplut de manifestanți furioși. Starea de asediu este instituită în 25 de orașe. Sunt cele mai violente manifestații de protest din ultimii 50 de ani. Unii politicieni americani acuza forțe exterioare!

America 3
Poliția cu greu poate face față mulțimii furioase

Sediul poiției din Minneapolis, care se află aproape de locul unde George Floys a murit, a fost incendiat de protestatari. Bărbatul de culoare a fost reținut de poliție pe motiv că se potrivea descrierii unui suspect. Avea să moară 8 minute mai târziu, într-o ambulanță.

187d4fb6a7c6459e8256afd01df59e68 18
George Floyd a murit cu fața la pământ și gâtul sub piciorul acestui polițist

Protestele au debutat în Minneapolis, pe 25 mai. Treptat, s-au extins. Protestatarii spun că picătura care a umplut paharul a fost momentul în care un cetățean de culoare, George Floyd, a murit cu fața la pământ și gâtul sub piciorul unui polițist. Floyd era supectat de forțele de ordine că ar fi folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari pentru a cumpăra țigări. Este reaprinsă flacăra tratamentului rasist!

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts