Actualitate

România e sufocată de războaie sângeroase între clanuri, consilierul Poliției Române spune să fim calmi, sunt cazuri izolate!

Harta violențelor cuprinde toată țara. Mai nou, atacurile bandelor se transmit live, pe Facebook, spre disperarea oamenilor normali, muncitori, care plătesc taxe și impozite, care respectă cu sfințenie orice normă de conduită socială. Grupările își arată forța și parcă vor să ne transmită un mesaj subliminal: noi suntem forța, statul are putere doar pentru voi, ăia mulți și proști. Poliția intervine și ea, dar târziu, când scenele de război devin virale pe internet. Sunt desfășurate forțe de ordine, se fac rețineri. Apoi, Poliția, Jandarmeria, SAS, pleacă. A doua zi, atacurile devin și mai violente. Iar apar forțele de ordine și tot așa...

https://www.facebook.com/ChristianSabbaghOficial/videos/631917504370977/

Exact ca-n filmele de acțiune cu mafioți periculoși au descins trupele speciale în Murgeni, județul Vaslui. După percheziții fulger în casele a zeci de localnici, rând pe rând au ajuns încătușați la audieri, 26 de indivizi din două clanuri rivale…

Ei sunt cei care în urmă cu o săptămână și jumătate se luptau pe viață și pe moartă în plină stradă, cu bâte, cuțite, săbii și pistoale. Ca în vestul sălbatic. La porțile palatelor s-au aliniat sute de luptători din trupele speciale și jandarmi blindați și înarmați până în dinți. Din casele suspecților, anchetatorii au ieșit cu un arsenal de arme albe, dar și pistoale pe care indivizii nu se temeau să le folosească în conflictele dintre clanuri.

https://www.youtube.com/watch?v=lKalgPMkQ7c

Și la Craiova au fost reținuți 9 dintre atacatorii care ieri au devastat în trafic mașinile rivalilor… 4 sunt căutați încă.

Principalii autori ai acestui atac sunt capii clanului, Alex Olaru (poreclit Nebunu) și Dănuț Bozgan (poreclit Glugă), primul dintre ei fiind acum reținut. Războiul dintre cei doi și familia Zăvoianu ar fi pornit încă din decembrie, de la o datorie de 3000 lei la jocurile de noroc. Suma neplătită a ajuns la 45.000 de euro, iar ca să-și primească banii înapoi, indivizii au trecut la fapte cu violență.

Nu e prima oară când se petrec astfel de scene violente se plâng oamenii. E o luptă pentru teritoriu pe care oamenii legii se pare că au scăpat-o cu totul de sub control.

Din păcate, asistăm tot mai des la astfel de scene… “izolate”. Iar faptul că indivizi care au tupeu să scoată pistoale și săbii ziua în amiaza mare, în mijlocul străzii, sunt eliberați, nu face altceva decât să dea și altora curaj.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts