International

Procurorii americani urmează să o acuze pe prima doamnă a Venezuelei de corupție și trafic de droguri

Prima doamnă a Venezuelei, Cilia Flores, urmează să fie pusă sub acuzare de procurorii americani, pentru trafic de droguri şi corupţie.

Totul a plecat de la bodyguardul acesteia, care a fost arestat în Columbia, în urmă cu 4 ani şi extrădat în Statele Unite, pentru trafic de droguri.

Jorge Rodríguez, ministrul Informaţiilor din Venezuela, a declarat pentru Reuters, într-un mesaj text, că întrebările legate de posibila punere sub acuzare a lui Flores sunt ”greţoase, calomniatoare şi jignitoare”.

La sfârşitul lunii martie, procurorii americani i-au inculpat pe Maduro şi pe zeci actuali şi foşti oficiali venezueleni, sub acuzaţiile de narco-terorism şi trafic de droguri. Nicolás Maduro, aflat în al optulea an de mandat de preşedinte, a încercat timp de ani de zile să inunde SUA cu droguri, acuză procurorii, pentru a slăbi societatea americană şi a-şi consolida poziţia şi averea.

Inculpările din martie şi posibilele acuzaţii împotriva primei doamne a Venezuelei au loc în cadrul unei noi campanii a Washingtonului de a mări presiunile exercitate asupra lui Maduro. Faptul că acesta este în continuare la putere este o sursă de frustrare pentru preşedintele Trump, potrivit unor oficiali americani.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts