Actualitate

Preotul care a renunțat să-şi construiască propria casă, pentru a ridica un aşezământ pentru copii abandonaţi şi mame abuzate

Claudiu Banu, preot în Constanța, a făcut un gest minunat, renunțând la terenul pe care ar fi trebuit să-și construiască propria casă pentru a face un așezământ pentru copii abandonați și mame abuzate.

În urmă cu cinci ani au început lucrările la așezământul pentru copii abandonați și mame abuzate, pe un teren pe care preotul Claudiu Banu ar fi trebuit să își construiască propria casă. În următoarele două luni, clădirea ar putea fi gata, preotul dorindu-și să facă inaugurarea chiar de ziua lui.

Proiectul preotului a început cu un vis, la propriu. “Am visat că eram înconjurat de mulţi copii şi m-am trezit tulburat din acel vis. Le-am povestit apropiaţilor mei, familiei mele, şi am aşteptat ca Dumnezeu să rânduiască momentul când am luat decizia de a face acest aşezământ”, spune acesta.

La scurttimp, a primit un teren pe care urmasăîşiconstruiască casa parohială. A fostmomentulîn care a deciscăacolovaridica un aşezământpentrucopiiiabandonaţi.

La construirea acestui așezământ au contribuit mulți oameni cu suflet mare, care au vrut să îl ajute pe părintele Banu, investiția ridicându-se, până în momentul de față, la aproximativ 350 de mii de euro.

“O inimă sinceră deschide inimile și buzunarele multor oameni”, susține preotul Banu.

Acesta nu este singurul proiect măreț al părintelui Banu, el mai are în plan să ridice un azil pentru bătrâni și un Spital de Pediatrie în imediata apropiere.

Sursa Observator.tv, Video Focuspress

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *