Anchete

Predeal – Brașov/Cruzimea unora depășește rațiunea umană. Au împușcat un urs inofensiv, așa, pentru că pot!

hunting rifle and cartridges 7E9PUQG
Ce onoare poate avea un deținător de arme când ucide un animal lipsit de apărare?

Guleratul”, un urs îndrăgit de toată comunitatea din Predeal, a apucat să trăiască numai doi ani. A fost împușcat în văzul a zeci de turiști și tot în fața lor și-a dat și ultima suflare. S-a stins privindu-și călăul în ochi. Venise doar pentru mâncare, nu să atace, nu să distrugă. Pădurarul care a apăsat pe trăgaci spune că s-a auto-apărat, dar imaginile suprinse de un martor demonstrează cu totul altceva. Le puteți urmări pe site-ul Știrile Kanal D.

Animalul era în vizorul vânătorilor de aproape o lună! Autoritățile spun că aveau toate avizele pentru recoltare, adică împușcare. Într-o fracțiune de secundă viața ursului, de doar doi ani, s-a sfârșit. Animalul ajunsese în apropierea unui restaurant din Predeal, după mâncare. Turiștii au sunat la 112, iar poliția a chemat la fața locului pădurarii. Aceștia au alungat ursul către pădure, iar în spatele unor scânduri, “Guleratul” și-a găsit tragicul sfârșit. Ucis de om!

urs 2
Când prezinți o astfel de știre, instinctiv te apucă furia. E greu sa-i mai înțelegi pe unii semeni care ucid un animal lipsit de apărare, culmea, iubit de-o întreagă comunitate!

Animalul era ținta vânătorilor de aproape o lună. Angajații regiei pădurilor din Brașov au cerut de la Ministerul Mediului un aviz de recoltare a exemplarului. Cererea ar fi fost aprobată, iar pădurarii au pornit vânătoarea. 

Deranjat că a fost luat la întrebări, cel care a condus operațiunea și a împușcat ursul, spune că nu exista altă soluție pentru îndepărtarea pericolului:

”Ursul, în primul rând, nu se poate tranchiliza în libertate. Dacă se dă o cantitate mai mare există riscul să moară ursul. Plus că tranchilizarea nu se face la o distanță mare, maxim 15 metri. Și mai bine împușcăm ursul decât să-l tranchilizăm? Nu, nu, nu”.

Reprezentanţii asociaţiei care se ocupă de sanctuarul de la Zărneşti contrazic spusele celui care a condus operaţiunea de împușcare a ursului!

urs 1
Cristina Lapis, președinte Asociația Milioane de Prieteni: Au fost aduși din libertate mai mulți urși în rezervația de la Zărnești. Toți acești urși au fost tranchilizați în libertate și n-a murit niciunul!

“Guleratul” devenise o mică vedetă a Predealului. Turiștii și localnicii se obișnuiseră cu prezența lui. Blana albă din jurul gâtului l-a deosebit de ceilalți urși care mai coboară în stațiune. Cu timpul, oamenii au început să prindă drag de el, dar chiar şi aşa, aveau grijă să păstreze distanța.

Asociația Milioane de Prieteni a făcut o cerere, în luna decembrie a anului trecut, pentru ca ursul să fie dus în rezervație. Nici până în ziua de azi conducerea regiei pădurilor din Brașov nu a răspuns solicitării.

Ministrul Mediului a anunțat că a pornit deja o anchetă legată de împuşcarea ursului. Totodată, recunoaşte că prima opţiune era relocarea și nu împușcarea! Trist, foarte trist! Mereu același ping-pong al declarațiilor, aceleași replici trase la șablon!

Întreg materialul video poate fi vizionat AICI

https://www.facebook.com/ChristianSabbaghOficial/videos/552322422109984/

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts