Actualitate

Povestea lui Ionel, crescut într-un orfelinat al groazei și ajuns director de școală – VIDEO

În urmă cu 36 de ani, Ionel a fost declarat mort la naştere de mama lui. Povestea emoționantă a tânărului crescut într-un orfelinat, ajuns azi director de școală și un om extraordinar, este un model pentru noi toți.

Ionel Petrea este un exemplu de ambiție, bunătate, inteligență și putere!

Povestea lui s-a făcut și mai mult auzită după ce acesta a participat la show-ul culinar “Chefi la cuțite”, în 2018.

Ionel s-a născut în decembrie 1985, într-o comună din Timiș. Mama lui, contabilă la Gostat pe vremea aceea, l-a abandonat în maternitate, astfel că Ionel  a ajuns într-un orfelinat, iar mai apoi într-un centru de plasament din Lugoj, până la vârsta de 18 ani.

Orfelinatul în care a crescut a fost subiectul unui documentar, din cauza condițiilor înfiorătoare în care erau ținuți copiii: “”Stăteam câte 200 în cameră. Băile erau mari și ne spălau într-o singură vană câte 10-15 copii odată. În dormitoare eram câte 50, dormeam câte 3 în pat”, povestește Ionel.

Cea mai mare durere a lui Ionel a fost că mama lui l-a declarat mort la naștere şi că nici până în ziua de astăzi nu a vrut să-l recunoască, deşi o întâlnea aproape zilnic pe străzile din Făget.

A realizat că şcoala e singura lui şansă să supravieţuiască și să facă ceva bun în viața asta.  A fost mereu printre premianţi, până a terminat liceul, apoi a urmat Facultatea de Economie a Universităţii de Vest şi Facultatea de Asistență Socială din Arad.

A început să muncească încă din timpul facultăţii și în ultimul an a primit un loc de suplinitor la Colegiul Economic din Timişoara.

Ionel a reușit să câștige respectul și aprecierea tuturor celor din jurul lui, fiind chiar premiat de Casa Regală a României și avansat în funcția de director al școlii în care preda.

 

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *