Actualitate

Poliția Română a descoperit 35 de tone de azotat de amoniu depozitat ilegal la o firmă din Galați. A fost evitată la timp o tragedie similară celei din Beirut!

Oamenii legii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, la sediul unei firme din localitatea Vlădești, județul Galați. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice. Substanța este aceeași cu cea care a provocat o uriașă explozie la Beirut, în urmă căreia peste 150 de persoane au murit și aproape 5.000 au fost rănite. Suflul a fost atât de puternic, încât a provocat pagube pe o rază de 10 kilometri, iar unda de șoc a fost resimțită și în Cipru, țară aflată la 240 de kilometri distanță de Liban.  

PTc2OGI1MGNiNzY5NDg4NzdhN2YwNjBiM2MyNzQ1MzBl.thumb

Polițiștii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii. Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”,  se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Explozia de la Beirut, similară unei bombe nucleare de mici dimiensiuni,  a fost provocată de o cantitate de peste 2.700 de tone de azotat de amoniu. Majoritatea cladirilor din vecinătatea portului au fost distruse și s-au înregistrat pagube materiale uriașe până la periferia capitalei libaneze.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts