Anticoruptie

Olt/Patru agenți de poliție trimiși în judecată pentru infracțiuni de luare de mită

La începtul lunii martie, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Olt au primit informația că patru agenți de poliție pretind și primesc bani de la șoferii depistați în trafic pe raza județului Olt. Pentru a documenta activitatea infracțională, în teren au fost trimiși agenții sub acoperire ai DGA. Misiunea de filaj avea să se încheie în data de 10 martie 2020, când s-a reușit prinderea în flagrant a celor patru suspecți, tocmai cînd primeau bani de la un șofer.  Asupra celor 4 polițiști au fost găsite mai multe sume de bani însumând 2770 lei, 1090 euro și 90 de lire sterline, sume ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 11 martie 2020, s-a dispus reținerea celor 4 inculpați pe o perioada de 24 ore, iar Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o perioada de 30 de zile. O săptămână mai târziu, la data de 17 martie 2020, Curtea de Apel Craiova a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Ieri, cei patru polițiști au fost trimiși în judecată, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, respectiv luare de mită în formă continuată, fals intelectual și uz de fals.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts