Actualitate

O învăţătoare dintr-o comună din Deltă le duce elevilor cărți, jocuri și haine la poartă

Alexandra nu este doar “o învățătoare”, nu! Alexandra este cea care are grijă de copiii din comuna Murighiol. Nu doar le predă la școală, ci le duce cărți la poartă, îi ajută să se învețe cu tabletele pentru cursurile online, le duce hăinuțe și încălțăminte, jocuri și îi învață mult mai mult decât ar putea scrie vreodată într-o programă școlară.

Alexandra a locuit multă vreme în Anglia, unde a lucrat ca manager la o firmă internațională de avocatură, iar mai apoi, a lucrat în cadrul unui ONG. Deși câștiga foarte bine în Londra, Alexandra a simțit nevoia să renunțe la tot și să se întoarcă în țară.

Revenită în România, ea s-a înscris într-o organizație care antrenează și susține cadre didactice în mediile defavorizate.

Așa a ajuns să se mute într-o comună din Tulcea, unde predă pentru 11 copii, din trei clase, simultan.
După doar un semestru la catedră, Alexandra e reușit să se facă remarcată și să schimbe în fiecare zi în bine comunitatea care acum îi e casă.

Doamna învățătoare se implică în viața copiilor din comuna Murighiol, ajutându-i cu hăinuțe, încălțăminte, jocuri, cărți și multe altele.

La începutul perioadei de cursuri online, Alexandra a întâlnit la școală un copil care venise să îi fie reparată tableta. Atunci a aflat că cel mic locuia într-o casă mică cu încă 6 frați și trebuiau să facă școală pe rând, pentru că nu se puteau auzi. Alexandra s-a mobilizat și a făcut rost de bani pentru 50 de perechi de căști, pe care le-a oferit familiilor cu mulți copii din sat.

O dată la două săptămâni, merge cu mașina personală și duce cărți la poarta copiilor din 4 sate ale comunei.
În fiecare vineri, organizează seară de film online pentru elevii ei și părinți și în ultimele luni a reușit să pună pe picioare un program prin care voluntari din străinătate ajută copiii la teme, pe Zoom.

Alexandra are și alte planuri pentru copii, când vor începe școala. Vrea să amenajeze “Delta Lecturii”, într-o parte a sălii de clasă, un spaţiu cu rafturi, cărţi, fotolii, covoare moi şi alte decoraţiuni prietenoase.

Visul cel mai mare pe care îl are acum pentru comunitate este să înființeze un after school în satul Sarinasuf, unde elevii să facă teme și alte activități sub supravegherea unui cadru didactic și să primească și o masă caldă.

Orice elev din are dreptul să aibă o învățătoare ca Alexandra! Pentru că se poate, pentru că oameni care vor să facă un bine celor din jur mai sunt, doar au nevoie de curaj, determinare și puțin ajutor!

Felicitări, draga noastră Alexandra!

WhatsApp Image 2021 02 05 at 13.20.17 2

WhatsApp Image 2021 02 05 at 13.20.17 1

WhatsApp Image 2021 02 05 at 13.20.17

Sursa Libertatea.ro

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *