News

O bandă de infractori români a jefuit zeci de temple budiste din SUA, prin „tactica rugăciunii”.

FOTO: Northwest Arkansas

Șase români – cinci femei și un bărbat – au fost arestați după ce au atacat și jefuit un templu budist din SUA, a anunțat biroul șerifului din Benton.

Spargerea a avut loc pe data de 20 aprilie, printr-o metodă care i-a mirat pe americani și pe care au aplicat-o de zeci de ori ori, la temple budiste din California, Arizona și Oklahoma.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 18 aprilie, patru dintre românce au intrat în templul din Rogers și au cerut rugăciuni pentru un membru al familiei. Singura persoană aflată în templu în acel moment le-a rugat să plece și le-a spus că, din cauza restricțiilor COVID, rugăciunile erau făcute doar în limba vietnameză. Una dintre femei a spus atunci că are nevoie la baie, în timp ce celelalte au încercat să-i distragă atenția persoanei de la templu și să fure obiectele de valoare și banii, așa cum au procedat de mai multe ori.

Nu au reușit, dar s-au întors după două zile în echipaj complet, au spart templul și au furat obiectele de valoare, însă au avut ghinion, pentru că o persoană se afla în interior și a anunțat poliția, toți șase fiind prinși.

Purtătorul de cuvânt al biroului șerifului din Benton, a spus că atacuri similare s-au înregistrat în toată țara. Detectivii cred că românii vizau templele budiste din cauza naturii pasive a celor din această religie. În plus, la aceste temple se fac donații semnificative în numerar, iar multe dețin obiecte de valoare.

Banda de români acționa, de regulă, astfel: o parte din femei intrau în templu și cereau să fie binecuvântate. Între timp, complicii intrau nestingheriți în celelalte încăperi și furau banii din cutiile pentru donații, bijuteriile și alte podoabe.

Marta Chicui, Francisca Velcu, Floarea Miclescu, Voinea Gratiani Miclescu, Claudia Velcu și Narcisa Velcu au fost arestați pentru tâlhărie și complicitate la spargere rezidențială, dar au fost eliberați după ce au plătit cauțiunea. 

Cei șase suspecți fi trimiși în judecată pe data de 7 iunie

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *