Editorial

Metodele mizerabile din anii ’50 sunt folosite cu succes în mileniul al III-lea

Nu sunt politician, nu fac politică, dezaprob metodele practicate de unii. Ele amintesc de NKVD, nici măcar de KGB sau FSB. Luptele politice sunt…de înțeles! În viață trebuie să ne și luptăm. Felul în care luptăm, însă, spune totul despre noi. Am citit și eu, surprins astăzi, știrea despre … abaterile premierului Cîțu, întâmplate …acum 20 de ani.

Este trist și îngrijorător că astfel de atacuri au loc într-o țară ca România. A face publică acum această informație reprezintă un act de imoralitate îngrijorător de mare. Seamănă cu un fel de disperare! Eu personal nu pot accepta astfel de atacuri pe sub centură și pe la spate, lipsite complet de orice fel de moralitate!

În primul rând, în America poți ajunge să faci pușcărie pentru lucruri minore. Apoi, dacă până acum nu a fost postată această informație, este clar că nu are ce să caute acum. În al treilea rând, a declara un astfel de lucru în toată mass-media din România, înseamnă de fapt… a ucide pe cineva. Atenție, pentru un lucru minor!

Ce ar însemna să publicăm toate greșelile mărunte făcute de fiecare persoană de-a lungul timpului, înainte de alegeri, din orice partid politic?

Care este de fapt miza? Cât de mare poate fi, dacă s-a recurs la un astfel de atac? Poate fi vorba despre o metodă veche, de tip NKVD-ist, potrivit căreia…fiecare dintre noi am avea un schelet ascuns într-un dulap? Sau poate mai multe?

Deși nu sunt deloc implicat în politică, vreau să punctez doar următoarele lucruri:

Ce denotă astfel de informații publicate înainte de alegerile din PNL?

Ce impact au astfel de informații asupra presei din străinătate?

În ce situație se află România acum, din punct de vedere economic, din punctul de vedere al pandemiei, din punctul de vedere al datoriilor?

Cât de mare este lupta pentru putere și cât de puțină moralitate a mai rămas dacă furnizăm informații în presa din România și din străinătate despre lucruri…..minore, petrecute în ultimii….20 de ani? Mizerabilă tehnică!

.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *