Anchete

Legea recursului compensatoriu a scos din penitenciare infractori periculoși

Este și cazul lui Ion Turnagiu, eliberat condiționat, deși a ucis în trecut 5 oameni nevinovați. Acum, monstrul a lovit din nou. A ars de vie o tânără de 17 ani.Tragedia ar fi putut fi evitată dacă oamenii legii l-ar fi reținut săptămâna trecută, când adolescenta depusese o plângere penală împotriva lui, pentru viol.

Ion Turnagiu a îngrozit pentru a șasea oară România. La cei 45 de ani ai săi are un trecut înspăimântător. Primele crime săvârşite de Turnagiu au avut loc pe 30 martie 1993, pe când avea 18 ani. A ucis cu sânge rece doi bătrâni din București, în scop de jaf.

În toamna lui 1993, în localitatea Racoviţa, judeţul Timiş, Turnagiu a ucis o femeie însărcinată în luna a şaptea, tot pentru jaf. Alte două victime au fost ucise în Drobeta Turnu Severin, scopul fiind jaful.

A fost arestat în data de 27 noiembrie 1993 și  condamnat la închisoare pe viaţă. În procesul verbal al Comisiei pentru liberări condiționate, din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu, s-a arătat că Turnagiu a fost condamnat prin sentința penală nr.129/2006 emisă de Tribunalul Dolj la pedeapsa închisorii de 99 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav, că a început executarea pedepsei la data de 27.11.1993 și urmează să expire în termen la data de 14.11.2091

Pe 10 mai 2019, doi judecători de la Tribunalul Mehedinţi au decis liberarea lui condiţionată.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts