Un regizor de film care preda cursuri de cinematografie în Teheran, a fost ucis și dezmembrat brutal de părinți, într-o “crimă de onoare”. Corpul tăiat al lui Babak Khorramdin, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit în saci de gunoi, în orașul Ekbatan, vestul Teheranului.
Motivul crimei este halucinant: regizorul nu era căsătorit și refuza să își asculte părinții, potrivit Daily Mail. Mohammad Shahriari, șeful Curții Penale din Teheran, a declarat că tatăl lui Babak a mărturisit că și-a anesteziat fiul, l-a înjunghiat, i-a tăiat corpul și i-a aruncat rămășițele la gunoi.
În vârstă de 81 de ani, Akbar, tatăl lui Babak, veteran din războiul Iran-Irak, le-a declarat polițiștilor din Teheran că nu regretă deloc că și-a ucis fiul. El a relatat că fiul său obișnuia să fie diferit și să-i enerveze atât pe el cât și pe soția lui, încă de când era copil.
În timpul pandemiei, Babak Khorramdin și-a ținut cursurile de film acasă la familia sa, unde ar fi invitat mai mulți tineri, studenți, mulți dintre ei fiind femei. Pe Akbar l-ar fi deranjat comportamentul lui Babak. „I-am cerut fiului meu să-și facă rostul lui, dar a refuzat.
În urma confesiunii sale, ambii părinți au fost arestați.
Fenomenul "crimei de onoare" a luat amploare în Iran
Fenomenul “crimei de onoare” este destul de frecvent în Iran, iar moartea lui Babak Khorramdin este doar un exemplu dintr-un șir lung de violență domestică.
În data de 4 mai, a.c., Ali Fazeli Monfared, un iranian de 20 de ani, a fost ucis de trei bărbaţi din propria familie, după ce au aflat că a fost scutit de serviciul militar pentru că era homosexual.
Anul trecut, Romina Ashfrafi, o tânără de 14 ani a fost decapitată de tatăl ei într-o crimă de onoare”, pentru că se iubea cu un băiat mai mare decât ea.
Cazul Rominei a stârnit la acea vreme furia populației iraniene. Între timp, hashtag-ul #Romina_Ashrafi a fost folosit de peste 50.000 de ori pe Twitter, majoritatea utilizatorilor condamnând crima și societatea iraniană în general care îi dă bărbatului drepturi absolute asupra femeii.