International News

Iran/ Regizor de film ucis de părinții săi. Motivul este halucinant

Un regizor de film care preda cursuri de cinematografie în Teheran, a fost ucis și dezmembrat brutal de părinți,  într-o “crimă de onoare”. Corpul tăiat al lui Babak Khorramdin, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit în saci de gunoi, în orașul Ekbatan, vestul Teheranului.

Motivul crimei este halucinant: regizorul nu era căsătorit și refuza să își asculte părinții, potrivit Daily Mail. Mohammad Shahriari, șeful Curții Penale din Teheran, a declarat că tatăl lui Babak a mărturisit că și-a anesteziat fiul, l-a înjunghiat, i-a tăiat corpul și i-a aruncat rămășițele la gunoi.

În vârstă de 81 de ani, Akbar, tatăl lui Babak, veteran din războiul Iran-Irak, le-a declarat polițiștilor din Teheran că nu regretă deloc că și-a ucis fiul. El a relatat că fiul său obișnuia să fie diferit și să-i enerveze atât pe el cât și pe soția lui,  încă de când era copil.

În timpul pandemiei, Babak Khorramdin și-a ținut cursurile de film acasă la familia sa, unde ar fi invitat mai mulți tineri, studenți, mulți dintre ei fiind femei. Pe Akbar l-ar fi deranjat comportamentul lui Babak. „I-am cerut fiului meu să-și facă rostul lui, dar a refuzat.

În urma confesiunii sale, ambii părinți au fost arestați.

Fenomenul "crimei de onoare" a luat amploare în Iran

Fenomenul “crimei de onoare” este destul de frecvent în Iran, iar moartea lui Babak Khorramdin este doar un exemplu dintr-un șir lung de violență domestică.

img

În data de 4 mai, a.c., Ali Fazeli Monfared, un iranian de 20 de ani, a fost ucis de trei bărbaţi din propria familie, după ce au aflat că a fost scutit de serviciul militar pentru că era homosexual.  

Anul trecut, Romina Ashfrafi, o tânără de 14 ani  a fost decapitată de tatăl ei într-o crimă de onoare”, pentru că se iubea cu un băiat mai mare decât ea.

Honor killings in Iran 1

Cazul Rominei a stârnit  la acea vreme furia populației iraniene. Între timp, hashtag-ul #Romina_Ashrafi a fost folosit de peste 50.000 de ori pe Twitter, majoritatea utilizatorilor condamnând crima și societatea iraniană în general care îi dă bărbatului drepturi absolute asupra femeii.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *