International

Incident aerian între ruși și americani deasupra Mării Negre

Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa (USAFE-AFAFRICA) a informat că, pe timpul zborurilor efectuate vineri în spațiul aerian internațional al Mării Negre, două aeronave rusești au efectuat o interceptare “nesigură și neprofesionistă” a unui bombardier american B-52H Stratofortress. Potrivit comunicatului, piloții ruși s-au apropiat în mod repetat la mai puțin de 30 de metri de zona frontală a aeronavei B-52H și au provocat turbulențe care i-au restrâns capacitatea de manevră. Pentagonul a difuzat imaginile care confirmă această variantă.

Pilotul american a surprins întregul incident petrecut deasupra Mării Negre. La un moment dat, pilotul acestuia face o manevră extrem de periculoasă şi îi taie calea, practic, bombardierului american. Piloţii acestuia spun că manevra s-ar fi repetat de mai multe ori. Această apropiere periculoasă a piloţilor ruşi produce turbulenţe şi se poate observa cum avionul care aparţine Forţelor Aeriene SUA se clatină serios.

Bombardierul SUA a zburat deasupra a 30 de țări membre NATO vineri, în semn de solidaritate. Această demonstrație a capacității militare americane a venit pe fondul tensiunilor continue cu Rusia şi după ce Administraţia Trump a luat recent decizia de a reduce efectivele de trupe americane în Europa.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts