News

Iași/ Percheziții la locuințele unor suspecți de proxenetism

Polițiștii de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Iași, la locuințele unor persoane bănuite trafic de persoane. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, două persoane ar fi recrutat, fie direct, fie prin interpuși, tinere din România, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în Marea Britanie.

În activitatea de recrutare a victimelor, suspecţii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale. Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care urmau să o primească. Victimele erau cazate iniţial în locuinţe din Iaşi, Brăila şi Constanţa, ulterior fiind transportate în capitala Marii Britanii, unde erau cazate în locuinţe închiriate. După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, cei doi suspecţi postau anunţuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reuşind să obţină zilnic din practicarea prostituţiei sume cuprinse între 500 şi 1.500 de lire sterline, bani însuşiţi aproape în totalitate de către aceştia”, se arată în comunicatul Poliției Române.

30171520 1321353181342640 5634178568749935962 o

Din invetigațiile poliției a rezultat că unul dintre suspecţi, liderul grupării, avea cinci imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime. Cel de-al doilea suspect avea rolul de a supraveghea victimele exploatate sexual, de a comunica cu clienţii care apelau numerele de telefon postate pe site-urile de profil, ţinea evidenţa şi colecta banii obţinuţi din prostituţie.

În vederea documentării activităţii infracţionale desfăşurată de către cei doi suspecţi, la data de 22.11.2016 a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, între DIICOT şi Serviciul de procuratură al Coroanei din Marea Britanie.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *