Anchete

Grupările rivale de interlopi folosesc tot mai des armele deținute ilegal

Vendete armate ca-n filmele cu mafioți s-au desfășurat în Chiajna, lângă București. Grupările rivale nu ezită să folosească armele deținute ilegal, în plină zi, sub privirile trecătorilor care nu știu pe unde să se mai ascundă din calea gloanțelor. Fratele Alinei Pană, fostă concurentă la Exatlon, era în mașină cu un prieten, se pare, membru al clanului Iordan. Autoturismul a fost blocat pe o stradă de mai mulți indivizi dintr-un clan rival, Litrașii, liderul lor fiind nimeni altul decât Constantin Raiciu, un fost boxer condamnat în trecut la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, iar anul trecut fusese eliberat.

Potrivit unor surse din anchetă, dușmănia care a dus joi seară la vărsare de sânge, ar avea dedesubturi politice. Concret, cele două bande rivale susțin doi candidați la primăria Chiajna și de aici tot războiul. Martorii povestesc că de când a ieșit din pușcărie, Costel Raiciu, numai cu fărădelegi se ocupă. De altfel, are un dosar penal pe rol și este cercetat sub control judiciar după ce polițiștii au găsit la el acasă mai multe pistoale.

De cealaltă parte, victima care e în comă, are un trecut la fel de tumultos. În 2009, Liviu Iordan a fost condamnat la închisoare, după ce el și fratele lui au spart un depozit de arme din Ciorogârla de unde au furat mai multe mitraliere și pistoale.

Untitled 5
O parte din armele furate din depozitul militar de la Ciorogârla

De altfel, Liviu Iordan, victimă a atacului mafiot de joi seară, e finul primarului Mircea Minea care e la al șaselea mandat în Chiajna. Fratele lui, Alex Iordan, este suspectat și de alte orori: că și-ar fi ucis în bătaie iubita. Anul acesta, în martie, tânăra a ajuns la spital în stare extrem de gravă. Le-a spus medicilor atunci că ar fi căzut în baie, însă anchetatorii au găsit urme de violență pe trupul ei după ce a murit. Ulterior, a fost deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, individul a fost arestat preventiv.

Indivizii implicați în atacul armat de joi seară sunt și la această oră căutați de poliție.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts