Anchete

Fuga spectaculoasă a unui criminal: 600 de Km de libertate neautorizată!

Un fugar considerat extrem de periculos a reușit să scape din custodia autorităților în timp ce era transportat de ambulanța Spitalului Penitenciar Rahova, declanșând o căutare națională după ce a parcurs impresionanta distanță de 600 de kilometri către Oradea, folosind autostopul.

Escapada lui a luat sfârșit când un șofer de camion, alertat de prezența sa într-o benzinărie, a informat autoritățile. Incidentul a stârnit anchete la cel mai înalt nivel.

evadat
La 34 de ani, Zsombor Meszaros a pus pe jar tot sistemul de siguranță națională

Fugarul a fost surprins de camerele de supraveghere urcând într-o mașină, după ce a reușit să iasă din ambulanța spitalului penitenciar. A stat ascuns timp de 14 ore!

filtre politie.remini enhanced (1)
În căutarea evadatului, au fost organizate filtre peste tot în București

Avand în vedere că individul era extrem de periculos, Poliția Română a organizat filtre peste tot în Capitală. Toate ieșirile din București au fost blocate de baraje ale forțelor speciale. 

În tot acest timp, de mobilizare generală, deținutul a reușit să parcurgă nestingherit 600 de km, făcând autostopul. A ajuns până pe șoseaua de centură a Oradei. Aici a abordat un șofer de tir pe care ar fi încercat să-l convingă să-l ducă mai departe, spre Satu Mare, orașul lui natal.  Doar că  bărbatul auzise știrile pe drum, plus că i s-au arătat la filtre fotografiile evadatului. Așa că l-a recunoscut și imediat ce a plecat din loc a sunat la 112!

filtre politie 2.remini enhanced
În timp ce deținutul ajunsese la Oradea, în București ample forțe de poliție îl căutau peste tot

Ancheta ulterioară avea să arate că fuga spectaculoasă a criminalului din ambulanța care îl transporta de la Spitalul Penitenciar Rahova la o clinică privată a fost posibilă datorită unor supravegheri deficitare, fără cătușe și fără paza necesară. În ambulanță, Meszaros a reușit să deschidă ușa din spate folosind capătul centurii de siguranță și să dispară. 

 Zsombor Meszaros a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru uciderea brutală a iubitei sale, o cetățeancă germană, în iulie 2017, ascunzându-i corpul în portbagajul unei mașini abandonate. Descoperirea macabră a fost făcută doar după ce autoritățile germane au raportat dispariția femeii, iar acum există speculații că Meszaros ar fi intenționat să se răzbune pe cei care au depus mărturie împotriva lui.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *