Counterterrorism News

Foto document/Atentate teroriste dejucate în România – Partea II

O bombă pusă într-o benzinărie din Giurgiu - februarie 1999

România a fost până acum ferită de atentate teroriste, iar asta s-a datorat, în mare măsură, profesioniștilor pe care Poliția și SRI îi avea la acea vreme. Dar să nu credeți că nu au existat tentative. De fiecare dată, serviciile secrete românești au reușit să intervină la timp și să dejoace aceste acte criminale. 

Februarie 1999, Uzunu, județul Giurgiu

În portbagajul unei mașini care se afla nu departe de vama Giurgiu a fost găsit un dispozitiv explozibil. În acest atac terorist era vizat un om de afaceri turc.

Anexa 2
Dispozitivul exploziv improvizat descoperit în portbagajul unui autoturism,Uzunu jud.Giurgiu, februarie 1999

Bomba artizanală  se afla într-o mașină parcată lângă benzinăria ”Istanbul Petrol”. Ofițerii Poliției Române și ai SRI aveau să afle că dispozitivul a fost plasat de către un membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan, catalogat drept organizație teroristă. Ținta era proprietarul benzinăriei. Acesta le-a declarat anchetatorilor că “ar fi avut probleme cu PKK pentru că nu și-ar fi plătit la timp taxele datorate organizației”. Explozia ar fi avut efecte devastatoare dacă nu era dezamorsată la timp,  asta datorită locației în care era amplasată.

O lună mai târziu, mai multe materiale destinate construirii unor dispozitive explozive sunt gasite într-un apartament din Bucuresti.Era tot opera celui care a pus la cale atentatul de proporții din Giurgiu.  

anexa 3
Materiale destinate construirii de dispozitive explozive improvizate descoperite în București, 29.04. 1999

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *