Counterterrorism News

Foto document/Atentate teroriste dejucate în România – Partea I

TOP SECERT

România a fost până acum ferită de atentate teroriste, iar asta s-a datorat, în mare măsură, profesioniștilor pe care Poliția și SRI îi avea la acea vreme. Dar să nu credeți că nu au existat tentative. De fiecare dată, serviciile secrete românești au reușit să intervină la timp și să dejoace aceste acte criminale.

În România au fost prinși teroriști internaționali, căutați de ani de zile. Nu e vorba numai de organizații teroriste din Orientul Mijlociu, ci și de grupări teroriste de stânga.  În 1995, Brigada Antiteroristă a SRI reușește să o prindă pe Ekita Yukiko, membră a organizației Armata Roșie Japoneză, la București.

yukiko ekita

O BOMBĂ FĂCUTĂ SĂ UCIDĂ CÂT MAI MULȚI OAMENI

30 aprilie 1992

În portbagajul unei mașini parcate lângă restaurantul Pescăruș a fost descoperită o bombă foarte puternică, nu mai puțin de 6 kilograme de exploziv plastic C4, dar și aproximativ 2000 de bile de oțel,  în așa fel încât să poată face cât mai multe victime! Dispozitivul era alimentat de la bateria mașinii și acționat cu o telecomandă radio. Există suspiciuni că bomba a fost pregătită de un iranian, fost genist, iar ținta principală era atunci un cetățean irakian, cunoscut drept un apropiat al regimului de la Bagdad. Din fericire, geniștii Poliției Române și cei de la SRI au reușit să o dezamorseze la timp

anexa 1
Au fost de descoperite 6 kilograme de exploziv plastic C4 și 2000 de bile de oțel. Dispozitivul era alimentat de la bateria mașinii și acționat cu o telecomandă radio.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *