Uncategorized

Există soluții!

Sistemul medical din România este un sistem pe care îl cunoaștem cu toții, foarte bine. Nu este numai învechit și complet ineficient. Este un sistem atât de imperfect, încât uneori ajungem în situații cu adevărat disperate. Mai ales când copiii noștri suferă de boli mai puțin obișnuite.

În astfel de situații, oricât de greu ar fi și oricât de descurajați veți fi, nu renunțați. Este singura cale de a-i ajuta pe cei aflați în suferință.
Nu pot să neg faptul că există schimbări față de nivelul anului 1989. Sunt insuficiente, însă! Mai ales pentru persoanele care au probleme complexe de sănătate, care necesită și terapii complementare. Orice persoană care a fost nevoită să apeleze la serviciile medicale poate să confirme faptul că, puterile unui părinte sunt atât de limitate, încât este nevoie de extrem de multă răbdare, de foarte mult timp și … de foarte mulți bani, într-o astfel de situație.
Vreau să semnalez acest lucru, pentru a sensibiliza cât mai multe persoane în măsură să ofere sprijin, în momentul de față. Instituțiile de învățământ particulare și clinicile private, împreună cu reprezentanții din administrația medicală a statului, ar putea concepe un pachet de legi care să ofere facilități și burse gratuite persoanelor interesate de practicarea terapiilor complementare, spre exemplu. De asemenea, sistemul asigurărilor de sănătate poate finanța, fără un efort prea mare, o mulțime de servicii utile, mai ales pentru persoanele care provin din familii modeste sau mai ales, pentru cei care provin din familiile fără venituri.
Trebuie să înțelegem că medicina anilor 2022 înseamnă mult mai mult decât vedem în momentul de față în România.

Peste 30.000 de copii români suferă de autism! În America, 1 din 44 de copii sunt diagnosticați cu autism, an de an. Mult mai îngrijorător este faptul că, acest număr este în continuă creștere. Dacă nu ați avut copii care au suferit de autism, trebuie să rețineți faptul că, autismul este o boală care afectează și comportamentul și comunicarea. Dacă un părinte mai are și alți copii, este aproape imposibil să facă față situației, dacă nu primește sprijin de la alte persoane.
Astfel de copii pot recupera mult din dezavantajele bolii acesteia cu ajutorul unor intervenții terapeutice și tratamente speciale.
Credeți că în România există suficienți specialiști în acest domeniu? Cunoașteți care este costul unei ședințe de terapie? De câte ședințe credeți că are nevoie un copil care a fost diagnosticat cu autism, pentru a se recupera în mod simțitor?
Un dialog cu doamna Grigore Elena, psiholog clinician, psihoterapeut și terapeut ABA, în același timp, confirmă suspiciunile noastre.
Absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Hyperion din București în anul 2010, a studiat după finalizarea cursurilor universitare, materii moderne precum Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală în cadrul Asociației de Hipnoterapie și Terapie Cognitiv-Comportamentală din București.
Un om dedicat și iubitor al profesiei sale, atrage atenția asupra riscurilor de a fi incapabili să susținem familiile, părinții și copiii care suferă de o astfel de boală.

Care considerați că sunt șansele unei familii modeste de a susține un copil care suferă de autism în momentul de față, la noi în România?
Răspuns: Șanse inexistente in acest moment, avand in vedere costurile pe care le implica terapia. Totusi inscrierea intr-o asociatie ofera sansa strangerii de fonduri, fonduri care pot acoperi, fie si partial, aceste costuri.

Care sunt greșelile pe care părinții unui copil cu o astfel de boală ar trebui să le evite?
Răspuns:

  • Sa intrebe cunoscutii in loc de specialisti despre diagnostic, evolutie, recomandari. Medicul psihiatru si echipa de terapeuti sunt persoanele care ii pot indruma.
    -Sa nu accepte parerea cunoscutilor atunci cand simte ca ceva nu este in regula. mama stie cel mai bine si este bine sa ceara intotdeauna parerea specialistilor (medicul cu specializare psihiatrie pediatrica, neurolog).
  • Sa nu evite consilierea psihologica. Este necesar sa ceri ajutor de specialitate, mai ales in primele momente dupa aflarea diagnosticului.
4d02cfea 2f74 43df a702 d082d81065e0

Se poate implica statul mai mult în formarea specialiștilor moderni, fără de care copiii cu autism nu pot face progrese?
Răspuns: Statul trebuie si poate sa se implice in formarea specialistilor, dar in acest moment este nevoie de legislatie care sa stabileasca clar rolurile si institutiile acreditate care pot forma specialisti
Dacă sunteți părinții unui copil cu astfel de probleme de sănătate, puteți apela cu încredere la experiența și profesionalismul doamnei psiholog Grigore Elena, pe care o puteți contacta la numărul de telefon : 0768311 177 Terapiile moderne de recuperare au rezultate îmbucurătoare în cazul acestor afecțiuni!

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *