Anticoruptie

DNA/ Om de afaceri prins în flagrant când oferea o mită de 50.000 de euro

Un om de afaceri a fost prins în flagrant, în momentul în care îî oferea 50.000 de euro, avans dintr-o sumă totală de 200.000 de euro, unui director dintr-o companie națională, se arată într-un comunicat  al DNA.

În perioada 28 aprilie – 11 mai 2020, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcție de conducere într-o companie națională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania națională respectivă în calitate de cumpărător și o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziționarea, de către compania națională, a unei suprafețe de teren, menționează procurorii DNA.

Potrivit sursei citate, la data de 11 mai 2020, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii l-au prins în flagrant.

La data de 12 mai 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este acuzat de dare de mită!

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts