Actualitate

Daily Mail/Zeci de români rămași fără locuri de muncă au ajuns să doarmă pe străzi

După căderea comunismului, sute de fabrici au fost închise și vândute pe nimic. Rămași fără locuri de muncă, mulți români au luat calea exilului. Au visat la o lume mai bună, una care să le ofere un trai decent. Unii, din fericire, au avut noroc și s-au realizat, alții, din păcate, au pierdut totul, case, locuri de muncă. Au ajuns să doarmă pe cartoane și saltele improvizate. Iată că imaginea clasică a propagandei comuniste din anii ’80, cu șomeri occidentali dormind pe străzi, pare mai reală ca niciodată!

Londra, strada Park Lane. Zeci de români au ajuns să doarmă pe cartoane şi saltele improvizate în una dintre cele mai exclusiviste zone ale Londrei. Sunt femei, bărbaţi şi copii deopotrivă – toţi plecaţi pentru o viaţă mai bună în Regat, dar… pentru care strada Park Lane a devenit acum casă zi şi noapte.  Și ca ei, mulți alți est-europeni!

32173654 8681575 Some 36 690 households were classified as being homeless between a 3 1598893631683

Pe români, îi găseşti la doar câţiva paşi de mai multe hoteluri de cinci stele, scriu jurnaliştii de la Daily Mail! Organizaţiile caritabile din Londra veneau destul de des în trecut să îi ajute cu mâncare, obiecte de igienă personală şi chiar bani, dar acum, din cauza pandemiei, misiunile lor s-au diminuat! S-a ajuns în această situaţie dramatică din cauza crizei locuinţelor cu care se confruntă Marea Britanie, în pandemie!

32608822 8681575 image a 2 1598893534616

Aproape 15.000 de oameni rămaşi fără case – printre care şi persoane vulnerabile, fuseseră cazaţi în hoteluri iniţial, până la reglarea situaţiei! Dar, au fost daţi afară şi de acolo în condiţiile în care statul nu le-a mai putut suporta cheltuielile de găzduire.

Organizaţiile caritabile avertizează că tot mai mulți emigranți vor îngroşa rândurile celor care dorm pe străzi, în condiţiile în care rata şomajului creşte!

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts