International

COREEA DE NORD/ E chiar Kim Jong-un sau sosia lui?

Președintele Statelor Unite: Eu, unul, sunt mulţumit că a revenit şi este bine!”

Agenția de presă de la Phenian a publicat câteva imagini în care Kim Jong-un taie panglica unei fabrici de îngrășăminte chimice din apropierea capitalei, stă de vorbă cu subordonații, flancat de gărzi de corp, fumează într-un birou, e zâmbitor și dă indicații.

kim1

Bradley K. Martin, unul dintre cei mai respectaţi experţi în politica şi istoria Coreei de Nord, a lansat o ipoteză mai puţin obişnuită despre dispariţia şi reapariţia lui Kim Jong-Un.

Potrivit lui Bradley K. Martin, există posibilitatea ca liderul nord-coreean să fie bolnav sau chiar să fi murit, iar cel care a apărut de 1 Mai să fie de fapt o sosie. Într-un articol publicat de Asia Times, Martin scrie că “reapariţia” liderului de la Phenian nu răspunde, de fapt, la întrebarea “Este Kim Jong Un viu sau nu?”

kim2

De la Washington, preşedintele SUA Donald Trump a comentat, într-o postare pe Twitter, că se bucură de reapariția liderului nord-coreean.

Eu, unul, sunt mulţumit că a revenit şi este bine!” – a scris pe Twitter Donald Trump

Untitled 3

Kim Jong-un  nu a mai apărut în spațiul public din data de 11 aprilie, când a condus o ședință a partidului.  Această lungă absență a generat nenumărate speculații cu privire la starea sa de sănătate. Unele voci au spus chiar că liderul de la Phenian ar fi murit în urma unei operații nereușite pe cord.

Nu este prima dată când Kim Jong-un dispare din viaţa publică. În 2014, nu a mai fost văzut timp de şase săptămâni, înainte de a reapărea mergând cu un baston. Câteva zile mai târziu, serviciile de informaţii din Coreea de Sud au spus că liderul nord-coreean suferise o intervenție chirurgicală la gleznă.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts