Actualitate

Copil de 2 anișori, salvat cu ajutorul unui operator de la 112

În plin scandal generat de atitudinea nepotrivită a unei operatoare de la 112 din Cluj, ISU a postat pe Facebook acțiunea salvatoare a unui angajat al 112 din Argeș.

Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor. Plutonierul major Adrian Burcea a oferit instrucțiuni salvatoare prin telefon.

În cursul zilei de ieri, un apel pe numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul nostru plutonier major Burcea Adrian. Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor.

Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos și cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid, iar apelantul, alături de încă o persoană au reușit să pună în practică indicațiile lui Adrian.

Dispecer:

– Încercați să-l puneți cu fața în jos.

– Puneți-l pe antebraț, pe mână, da?

– Bateți-l pe spate!

Instrucțiunile au salvat copilul, reușind să-l ajute să elimine bomboana care îi bloca respirația.

Dispecer:

– Acum e bine, da?

– Respiră?

Apelant:

– Da!

– Respiră!

Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla.

Atât el cât și ceilalți colegi din țară sunt primii care intervin în situații de urgență, dând informații extrem utile apelantului.

Suntem siguri că nu este prima viață salvată a lui Adrian, dar această situație a ajuns la urechile noastre.

De asemenea, este un bun prilej pentru a vă atrage atenția asupra modului de comportare în situații de urgență, informații care vă sunt mai aproape de cât considerați.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *