Clanurile Vancică și Toboșarii destructurate de ofițerii antidrog din București. Traficanții aveau legături cu un important membru al mafiei din Istanbul
Susțineți un proiect editorial independent!Operațiunea “Tobele” a fost instrumentată de ofițerii  antidrog din capitală timp de un an, fiind încă o acțiune de succes a Poliției Române. Ancheta a început de la micii dealeri de heroină care vindeau o “bilă” în Ferentari și s-a ajuns la cei mai mari furnizori de heroină din Turcia. În cuvinte simple, a fost închis cercul probatoriu într-o cauză cunoscută cu denumirea de “operațiune-școală în domeniul antidrog”. 

Captura ofițerilor de la antidrog București este impresionantă

Rețeaua era una clasică, fapt pentru care finalizarea operațiunii a fost realizată în două etape.

Heroina, în cantități mari (zeci de kilograme) era procurată din Turcia, transportată pe cale rutieră, introdusă în țară și disimulată în portierele mașinilor. Coordonatorii au fost prinși în flagrant în ziua de 5 August 2021, în timp ce negociau tranzacționarea unei cantități mari de heroină (20 kg).  Ulterior, în urma perchezițiilor efectuate la proprietățile liderilor s-au confiscat:

-4 kilograme de heroină, ambalată ăn calupuri presate, care tocmai fusese introduse în țară, pe cale rutieră, prin PTF Giurgiu

-sumele de 90.966 euro, 55.670 lei

-autoturismul folosit la transportul drogurilor. 

Cum erau lipite portierele mașinii

Unul dintre leaderi, cetățean turc, membru al mafiei din Istanbul cumpărase un imobil în comuna Adunații Copăceni, sat Dărăști, județul Giurgiu, cu un scop unic, acela de a depozita, prepara si porționa drogurile importate. În timpul acestei ample operațiuni, patru persoane au fost arestate. 

Sumele confiscate din traficul de droguri sunt imense

A doua componentă face referire la rețeaua care vindea heroină la colț de stradă, în special în sectorul 5, coordonată de leaderii clanurilor Vancică și Toboșarii. Chiar dacă aceste grupări au fost într-un permanent conflict, ani buni,  într-un final au “fuzionat”, împărțindu-și zonele de influență.

La această oră există o reală criză de heroină în Ferentari!
Articole recente
Ultimele articole

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here