Special

Cine este colonelul Șinca, ofițerul care face cinste Poliției Române, României!

Colonelul (r.) FLORIN  ȘINCA, a activat vreme de 30 de ani în structuri ale SPP, Direcției Operațiuni Speciale și Oficiului Național pentru Protecția Martorilor din IGPR, pentru activitatea sa fiind decorat cu Emblema de merit ,,Știință și Creație’’ a MAI, ,,Placheta de Onoare” a Poliției Române, ,,Emblema de Onoare” a MAI. Este absolvent al studiilor postuniversitare în drept în cadrul Universității din București, master și doctor în istorie al aceleiași universități cu teza ,,Relații româno-austriece 1918-1938”.

Este autorul a 21 de cărți de istorie. Dintre aceste, zece sunt despre poliție (totalizând peste 3200 pag.) și șase despre mănăstiri. S-a născut în comuna Brebu, satul Pietriceaua, județul Prahova. A urmat Școala Militară de Poliție ,,Vasile Lascăr’’ Câmpina și Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza’’.

Este autorul a peste 90 de articole și studii, a susținut o serie de conferințe, prelegeri la universități/ unități și emisiuni radio-tv pe teme de istorie și tradiții, fiind implicat în organizarea unor evenimente de sprijinire a Bisericii Ortodoxe Române, Poliției Naționale şi Satului Românesc. În anul 2011 a primit titlul de ,,Cetățean de Onoare’’ al comunei Brebu.

Volumele sale au fost prefațate de mari personalități ale vieții cultural-științifice românești: academicienii Florin Constantiniu, Dan Berindei și Dinu Giurescu, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, mitropolitul Irineu al Alba Iuliei, prof.univ. Constantin Bușe, maestrul Dan Puric, principele Șerban Dimitrie Sturdza.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *