News

Chestorul Liviu Vasilescu este noul șef al Direcției Generale Anticorupție

De 30 de ani lucrează în Poliția Română. Are o carieră impecabilă, fără pată. A fost instruit de FBI și DEA în operațiuni speciale împotriva crimei organizate.

Între anii 1995 – 2005, chestorul Liviu Vasilescu a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani, coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite.

Din anul 2005 și până în 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state. DOS este una dintre instituțiile secrete ale Ministerului de Interne, responsabilă cu filaje și interceptări. Ulterior, pentru o scurtă perioadă de timp a fost mutat la Direcția de Arme și Muniții din cadrul IGPR.

În anul 2019 a fost numit șeful Poliției Române, funcție deținută până în septembrie 2020.

Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcției Generale Anticorupție a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliție, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente – se arată în comunicatul Ministerului de Interne

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *