Special

Câteva idei ale strategiei privind MAI, document conceput de colonelul Florin Șinca. “Funcțiile de comandă vor fi ocupate exclusiv de absolvenți ai Academiei de Poliție”.

Colonelul (r.) Florin  Șinca a activat vreme de 30 de ani în structuri ale SPP, Direcției Operațiuni Speciale și Oficiului Național pentru Protecția Martorilor din IGPR, pentru activitatea sa fiind decorat cu Emblema de merit ,,Știință și Creație’’. L-am contactat telefonic pe fostul ofițer de poliție. El a recunoscut că există un asemenea document, dar a precizat că nu este ,,nicidecum autor unic”, ci la el lucrează ,,o întreagă armată, de la soldați la generali”.

WhatsApp Image 2021 06 18 at 17.13.52 1 2

Situațiile grave cer măsuri drastice. La noi strategiile s-au făcut pe termen lung: de azi pe mâine. Trebuie tăiat în carne vie. La cangrenă nu se umblă cu alifie. Militarii în rezervă, inclusiv cei care și-au luat povara politică, au o mare responsabilitate privind soarta Țării Românești. Vom răspunde în fața lui Dumnezeu, a neamului și a urmașilor, cu privire la deciziile pe care le luăm.

STRATEGIA NAȚIONALĂ PRIVIND MAI (2024-2029)

Exemplu: Nu se admite intrarea directă în MAI, fără absolvirea unei forme de învățământ. Funcțiile de comandă se ocupă exclusiv de absolvenți ai Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”.

De pildă, principiul răspunderii: punerea în practică a unui document strategic va exclude derapaje precum cel legat de cartea de identitate electronică, unde, pe mutește, în total dispreț, a fost o tentativă întreruptă de înlăturare a drapelului tricolor și înlocuirea sexului cu gender”.

 Intrarea în sistem se face exclusiv în unități/subunități operative. Este exclusă inițierea/tutela, la debutul profesional, în structuri care presupun experiență și specializare.

Principiul specializării. Exemplu: în Poliția Română nu se permite mutarea dintr-o linie de muncă în alta decât de maximum trei ori în perioada carierei profesionale.

Principiul specificului istoric: este exclusă introducerea unor reforme de structură, doar pentru că au fost aplicate în alte state, fără a fi trecute prin filtrul istoriei românilor.

De la prezenta strategie nu există derogări.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *