Actualitate

Campania “Medici Sfinți” împarte România în două

O campanie publicitară a McCann a reușit să creeze discordie. E vorba de afișele care-i arată pe medici drept „sfinți” care se luptă cu pandemia de coronavirus.

Creatorii campaniei susțin că au vrut doar să aducă un elogiu celor care luptă în prima linie cu noul coronavirus și salvează vieți în spitale, nicidecum să scandalizeze Biserica Ortodoxă.

Înalții prelați au explodat când au văzut afișele pe care le numesc… blasfemie. Printr-un comunicat de presă, Patriarhia Română caracterizează gestul în termeni extrem de duri: ”o încercare jenantă de rapt simbolic și maltratare vizuală a iconografiei creștine, situată sub semnul prostului gust hrănit de incultură și de o ideologie hidoasă care nu poate și nu știe decât să caricaturizeze creștinismul”.

De cealaltă parte, reprezentanții Bisericii Catolice nu se declară nici consternați și nici deranjați de aceste imagini.

”Eu nu clasez aceste imagini în rândul icoanelor. Ele nu sunt icoane. Eu am văzut în ele niște metafore prin care artista își exprimă recunoștința față de toți cei care duc o luptă dură prin spitale!”, spune Șerban Tarciziu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts