Police Story

București Un interlop care a ordonant asasinarea unui ziarist din vestul țării a fost extrădat din Italia

Se numește Lucian Boncu și este un infractor deosebit de periculos. De numele său se leagă infracțiuni grave, precum trafic de droguri, omor, șantaj, tortură, sechestrare de persoane, dar și pentru că a ordonat uciderea unui cunoscut jurnalist din vestul țării.

boncu 1

În iulie 2019, o cameră disimulată în pereți, de mărimea unui vârf de ac, surprinde o discuție care îți dă fiori reci. Lucian Boncu îi promite celui care urmează să-l asasineze pe jurnalist o mare sumă de bani, dar și arma crimei drept cadou.

boncu 4
În locuința lui Boncu s-a pus la cale asasinatul. O cameră ascunsă, instalată de procurorii DIICOT, surprinde intreaga discuție

După întâlnire, asasinul și alți doi complici s-au deplasat în apropierea locului în care locuiește jurnalistul Dragoș Boța pentru a face o recunoaștere în teren. S-au speriat însă după ce au văzut o mașină despre care au crezut că ar aparține celor de la”filaj”. 

WhatsAppImage20200423at1534071
Pistolul, o copie fidelă a unui Glock, dar de calibru 7,65mm, a fost adus din Caransebeș

Facem precizarea că pistolul este o armă de foc letală, fabricată în Turcia și este folosit cu precădere în spațiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deținător.

În 2019, Lucian Boncu avea să fie reţinut şi arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc, iar în martie anul acesta a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în primă instanţă. Imediat ce şi-a dat seama că riscă să se întoarcă după gratii, interlopul a fugit din ţară și s-a ascuns în Italia.

Un alt dosar care atârnă greu este cel în care a primit o condamnare în primă instanţă la 4 ani şi o lună de închisoare, după ce a omorât cu maşina o femeie care circula pe trotuar, pentru că a condus sub influenţa substanţelor psihoactive. Într-un alt dosar, Lucian Boncu este acuzat de şantaj, lovire şi alte violenţe şi privarea de libertate a unei persoane, după ce, tot în anul 2019, ar fi sechestrat un bucureştan într-o sală de păcănele şi l-ar fi torturat, pentru a renunţa la banii pe care îi câştigase la aparate.

boncu 2
După 2 luni în care a reuşit să se ascundă de poliţişti, interlopul a fost depistat şi reţinut pe data de 1 iunie în Italia. La o lună distanţă, autorităţile române au reuşit să-l extrădeze.

Acum,  Lucian Boncu, cel care este considerat liderul mafiei din vestul țării, urmează a fi judecat în cel de-al 4 lea dosar penal deschis pe numele său, în care riscă alţi peste 10 ani de închisoare.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *