Anchete

Bancnote false de euro plasate în 15 orașe din România.

Bancnotele de 50 de euro contrafăcute erau aduse din Italia,  de o rețea de crimă organizată din Hunedoara.

Începând cu anul trecut, membrii grupării ar fi derulat multiple tranzacţii cu plata în numerar, plasând pe piaţă bancnote false din cupiură de 50 de euro și, astfel, ar fi indus în eroare persoane fizice din localitățile Timișoara, Arad, Oradea, Marghita, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi.

Activitatea infracțională a grupării ar fi fost coordonată de un bărbat, de 48 de ani. Acesta ar fi avut rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia.

3 tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, ar fi avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care ar fi avut anunțuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piață bancnotele falsificate.

În acest dosar sunt vizate 13 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 48 de ani. Ele sunt acuzate de constituire a unui grup infracțional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificate străine și înșelăciune.

Christian Sabbagh

Christian Sabbagh este jurnalist de investigații, realizator de emisiuni, corespondent de război, prezentator TV.
Follow Me:

Related Posts